Sachertorte

Ingrediënten

Werkwijze
  • Kook de slagroom en giet deze op K15 chocolade. Zodra deze tot een gladde massa gemengd is kan je de spijs toevoegen en alles glad draaien.
  • Maak de Aristo-Cake zalfzacht en meng dit met de overige grondstoffen en draai het beslag 4 minuten op middelmatige snelheid.
  • Meng als laatste de Ganach-Spijsmassa door het beslag met de 175 gram K15 chocolade-druppels.
  • Vul de RVS ringen van 21 cm Ø met 400 gram beslag. Sluit af met een vel bakpapier en een vlakke stabiele bakplaat.
  • Baktijd ca. 30 minuten.
  • Oventemperatuur inschietoven 175°C , oventemperatuur rotatieoven 155°C
  • Ganach: Verwarm de slagroom samen met de glucosestroop tot het kookpunt en voeg  de Selection Noir 501/J toe, mix dit tot een gladde massa. Laat de Ganach uitkristaliseren in de koeling.
  • Snij de cake overlangs door en vul deze met 100 gram abrikozenvulling per laag.
  • Verwarm de Ganach lichtjes en maskeer de cake eerst met een dun creme laagje. Overgiet daarna de Ganach (195 gram) over de afgekoelde Sachertorte.
  • Garneer in een sierlijke lijn SACHER op de bovenkant van de taart.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten