Christmas Green Stars Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Beslag: Meng de grondstoffen van het beslag, gedurende 1 minuut op langzame snelheid en 3 minuten op gemiddelde snelheid tot een glad beslag. Meng als laatste kort de Smoobees Lemon er doorheen.
  • Verdeel het beslag à 8 mm dikte op een silpad® bakmat.
  • Baktijd ca. 5 minuten.
  • Oventemperatuur inschietoven 240°C , oventemperatuur rotatieoven 210°C
  • Los de plakken na het bakken direct van de warme bakplaat.
  • Mousse: Kook de Chantypak en gietdit over de Belcolade Selection Blanc en voeg de vloeibare gelatine oplossing toe en koel dit terug naar 35°C. Spatel de lobbig opgeslagen Chantypak door deze oplossing.
  • Glacage: Breng het water, suiker en de glucosestroop samen aan de kook. Giet op de Blanc drops en smelt af en voeg de geweekte gelatine oplossing toe. Op 40°C de Miroir Neutre, kleurstof en de gecondenceerde melk doormengen. Mix met een staafmixer en laat het minimaal 1 nacht opstijven in de koeling.
  • Verwerking: Plaats een banderol van 4 cm hoog in een RVS ring van 18 cm doorsnede. Bestrijk een snitt plak van 16 cm doorsnede met 75 gram Deli Citroen. Plaats deze in de ring en spuit 200 gram mousse tegen de ring en op de snitt plak. Bestrijk opnieuw een snitt plak van 16 cm doorsnede met 75 gram Deli Citroen. Druk deze met de citroen laag naar beneden op de blanke chocolade mousse. Vul de vorm verder strak zonder lucht inslag af met de blanke chocolade mousse.
  • Afwerking: Verwarm de spiegel glacage tot max 35°C en overtrek de taartjes.
  • Decoratie: Meng de kleurstof egaal homogeen door de Belcolade Selection Blanc. Strijk de chocolade bij 28°C uit op banderolband en verleg de banderol op een plaat en plaats dit kort in de vriezer. Snij banen van 2 cm en plaats de chocolade band om de taart. Strijk met een motief krabber chocolade bij 28°C als spaghetti op de banderolband en verleg de banderol op een plaat en plaats dit kort in de vriezer. Laat het terug op temperatuur komen en buig de spaghetti in een bundel tot cirkels en plaats dit op de taart. Maak op sjablonen met getempereerde chocolade sterren. Steek 1 grote en 3 kleine sterren in de chocolade spaghetti cirkel. Decoreer met chocolade kerstballen of gebruik inkoop decoratie kerstballetjes.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten