Cookie Yoghurt Flan

Ingrediënten

Werkwijze:
  • Zoals gebruikelijk het Cookies deeg* en koel deze voor gebruik.
  • Rol het Cookie deeg* uit op een dikte van 4 mm en leg deze op een bakplaat.
  • Bakken: inschiet oven: Oventemperatuur 190°C. Baktijd ca. 15-20 minuten. Rotatie oven:  160°C 15-20 minuten.
  • Rol de afgekoelde Cookies* met een rolstok tot een fijne kruimel massa, meng de gesmolten cake margarine en de overige grondstoffen kort door elkaar tot een samenhangende Cookie massa is verkregen.
  • Verdeel de massa (500 gram) over 8 vlaaienpannen van 21 cm doorsnede en druk de massa egaal stevig aan op de bodem en tegen de zijkant van de vorm.
  • Bakken: inschiet oven: Oventemperatuur 190°C. Baktijd ca. 10 minuten. Rotatie oven:  160°C, 10 minuten.
  • Vulling 1: Bestrooi diepvries fruit op de bodem van de flans.
  • Vulling 2: Meng het water met de bavaroise poeder en meng daar als laatste de opgeslagen Chantypak/slagroom doorheen.
  • Vul de flans met 3oo gram bavaoise en maskeer iets bol op, en plaats de flans enige tijd in de vriezer en los de vorm m.b.v. een warmtebron.
  • Decoreer: De Cookie Yoghurt Flan met rode bessen, blauwe bessen en muntblad.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 8 stuks van 21 cm doorsnede en een gewicht van 1.150 gram p/st

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten