Smoobees Lemon Koffiebroodje

Ingrediënten

Werkwijze:
  • Kneding: Deeg afkneden, maar niet overkneden.
  • Deegtemperatuur: 25°C.
  • Voorrijs: ca. 10 minuten in een voorslag in de koelkast en /of vriezer leggen (verpakt)
  • Uitrollen: Tot een plak van ca. 3 mm (30 cm breed)
  • Bewerking: De geleroom/spijs regelmatig over de hele plak verdelen en op 2/3 deel van de deeplak met vulling bestrooien.                                                                                                                             In drieën opvouwen, het gedeelte dat niet met vulling is bestrooid als eerste naar binnen vouwen.
  • Snijden: ca. 4 cm breed (85-95 gram)
  • Vormen: De onbewerkte broodjes op 1 cm afstand van elkaar leggen op bakpapier geprepareerde bakplaten en strijken met ei.                                                                                                       De broodjes in de panettone vormen, snijden op 4 cm en geef het 1 inkeping en vlecht dit als een 2 vlecht en rol het op en leg het in een panettone vorm die licht is ingespoten met vet. Daarna strijken met ei.
  • Narijs: ca. 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 250°C.
  • Baktijd: 8-10 minuten.
  • Stoom: Nee
  • Afwerken: Met afdekgelei (Harmony Ready Neutre)

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: