Moederdag Cheesecake

Ingrediënten

Gram
Bretons deeg
Tegral Satin Cream Cake 1.000
Amandelpoeder 100
Gemengd bakpoeder 2,5
Patentbloem 500
Aristo Cake 600
Heelei 200
Citroenrasp 50
Vulling
Deli Cheesecake 1.000
Soezenbeslag
Tegral Clara Super 500
Water 20°C 800
Zonnebloemolie 225
Rose doorhaalchocolade
Carat Decorcrem White 300
Blanc Intense, X516/G (glaceer, wit, minder zoet) 300
QS Kleurstof rosé op oliebasis
Zwitserse aardbeienroom
Belcrem Subito 250
Water 500
Classic Aardbei 100
Bavarois Aardbei 330
QS Kleurstof rosé
Decoratie
Aardbeien 700
Transfer breekchocolade 100
Macarons 75
Zachte nougat 75
Moederdag decoratie 50
Chocolade margriet 50

Werkwijze
  • Alle grondstoffen voor het Bretons deeg homogeen mengen.
  • Na het zetten deeg ruim koelen.
  • Deeg uitrollen op 15 mm dikte en plakken uitsteken (350 gram).
  • De deegplak met de ringvorm van 18 cm Ø op bakpapier plaatsen.

     

     

  • Vullen met 200 gram Deli Cheesecake.
  • Oventemperatuur 180°C, baktijd ca. 30 minuten.
  • de grondstoffen van soezenbeslag samenvoegen en kort mengen.
  • Met vlinder 4 minuten op middelmatige snelheid mengen.
  • Met gladde spuitmond doppen spuiten à ca. 15 gram.
  • Bakken: oven 190°C na 10 min. ovenschuif open, baktijd ca. 30 min.
  • Klop de Belcrem Subito, water kleurstof en Classic Aardbei gedurende 3 minuten op. Meng de lobbig opgeslagen Chantypak met de pudding tot een Zwitserse room.
  • Vul per taartje 8 soesjes met de Zwitserse aardbeienroom.
  • Haal de soesjes door de roze gekleurde chocolade/coating.
  • Beleg het middenvak royaal met verse aardbeien.
  • Geleer de aardbeien af met Harmony Ready Neutre.
  • Plaats de soesjes rondom tegen de buitenring van de taart.
  • Spuit tussen de soesjes decoratief de Zwitserse room op.
  • Decoreer volgens voorbeeld met Moederdagdecoratie of naar eigen inzicht.