Charlotte Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Meng de grondstoffen voor het lepelbeslag gedurende 6 minuten op hoge snelheid en 2 minuten op lage snelheid.
  • Met gladde spuit nr: 6 banen iets van elkaar van 10 cm lengte op bakpapier opspuiten.
  • Royaal bestuiven met half tarwezetmeel en half suikerbakkerspoedersuiker.
  • Bakken inschietoven:  220°C, baktijd ca. 6 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  195°C, baktijd ca. 5 minuten.
  • Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 8 minuten op hoge snelheid en vervolgens 2 minuten op lage snelheid.
  • Snittenplakken uitstrijken op 5 mm dikte.
  • Bakken inschietoven:  220°C, baktijd ca. 6 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  195°C, baktijd ca. 4 minuten.
  • Snijd de Charlotte in 2 banen van 5 cm en plaats dit in een RVS ring van 15 cm Ø 
  • Steek plakken biscuit uit en plaats dit in de ringen. 
  • Meng de bavaroisepoeder met het water van 37°C
  • De lobbig geslagen Chantypak door het mengsel mengen.
  • Tot slot de fijngerolde diepvries frambozen kort doormengen.
  • Vul de bavaroise, afgewisseld met 2 lagen biscuit.
  • Laat de bavaroise licht aanvriezen.
  • Decoreer royaal met vers rood fruit.
  • Spuit het fruit af met Harmony Ready Neutre.

 


Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Deze klassieke Charlotte taart combineert luchtige biscuit, frisse frambozen en een romige bavaroise tot een verfijnd dessert. De zachte lagen worden opgebouwd in een ringvorm en afgemaakt met een royale topping van vers rood fruit en een glanzende afwerking. Perfect voor feestelijke gelegenheden of als elegant sluitstuk van een diner.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten