Stoofpeer Meringue Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Beslag: Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 8 minuten op hoge snelheid en vervolgens 1 minuten op lage snelheid tot een luchtig chocolade beslag.
  • Vul kapselpannen van 18 cm Ø met 180 gram beslag.
  • Bakken inschietoven:  185°C, baktijd ca. 22 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  155°C, baktijd ca. 22 minuten.
  • Snij na afkoeling het chocolade kapsel twee keer door.
  • Vulling: Pureer de blik stoofperen met een mixer tot een gladde puree en verwarm dit tot 37°C en voeg de bavaroise Neutre toe en meng dit door elkaar tot het een glad geheel is. Spatel de lobbig geslagen Chantypak door de massa tot een luchtige bavaroise.
  • Vul de taartjes met 2 lagen stoofpeer bavaroise (90 gram) en sluit dit af met de bovenplak.
  • Breng op de bovenzijde in een waaier plakken stoofpeer aan.
  • Geleer de perenwaaier af met Harmony Ready Neutre.
  • Meng de Ovablanca met koud water en klop dit 2 minuten op lage snelheid en 3 minuten op hoge snelheid tot een stevig spinnend schuim.
  • Spuit overhangende doppen merinque schuim op de bovenrand van de taartjes.
  • Maskeer de zijkanten en de doppen strak af met de merinque schuim en flambeer de schuim licht af met een brulee brander.
  • Decoreer de taartjes af met gekleurde isomalt suiker, kattetongen decoratie en rode en blauwe bessen.

 


Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 10 stuks.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten