Ierse Kubus Cake

Ingrediënten

Werkwijze:
  • Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 1 minuut op lage snelheid en vervolgens 3 minuten op gemiddelde snelheid tot een luchtig beslag.
  • Verdeel en strijk het beslag vlak in een bakplaat van 60 x 40 cm.
  • Bakken inschietoven:  180°C, baktijd ca. 35 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  155°C, baktijd ca. 35 minuten.
  • Voor de koffie likeur, breng het water en suiker aan de kook en roer de oploskoffie door de suiker oplossing.
  • Meng de whiskey pas door, als de massa afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Kook onder water gedurende 3 uur een gesloten blik gecondenseerde melk.
  • Los de oploskoffie op in het water, voeg de bavaroise Neutre (1) toe en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Meng de massa met de lobbig geslagen Chantypak en slagroom tot een mousse.
  • Tempereer de chocolade cakeplak met de whiskey likeur.
  • Verdeel de whiskey mousse over de cakeplak en strijk deze vlak.
  • De bavaroise neutre (2) met het water mengen en meng hier de gecarameliseerde gecondenceerde melk en deli Caramel doorheen.
  • Spatel de opgeslagen Chantypak en slagroom door de massa tot een gladde mousse.
  • Breng met een glad spuitje als spagetti de caramel mousse op de whiskey mousse aan en vries na voorkoeling het plaatgebak in.
  • Meng de gesmolten cacaoboter met de gesmolten chocolade en spuit in ee dauw nevel de chocolade over de caramel-spagetti.
  • Snijdt de whiskey Caramel Ierse Kubus in gebaksstukken van 15 x 13,3 cm.

Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten