Chocolade Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Zetdeeg: Meng de patentbloem, amandelpoeder, poedersuiker, cakemargarine en zout tot een zanderige structuur.
  • Voeg het ei-mengesel er aan toe en meng het tot een glad deeg. Plaats het daarna in de koeling.
  • Rol het deeg uit op 3 mm dikte en fonceer de vormen van 18 cm doorsnede. 
  • Bakken in de inschietoven: oventemperatuur 185°C gedurende ca. 15 minuten.
  • Bakken in de rotatieoven: oventemperatuur 155°C gedurende ca. 15 minuten.
  • Vulling 1: Smelt de Blanc selection drops tot 40°C en voeg de praliné en de gebroken cigarettes koekjes er aan toe en meng het door elkaar.
  • Vulling 2: Meng de melk, room, suiker en het eigeel en verwarm deze massa tot 85°C. Giet de warme massa door een zeef eop de Noir Selection drops en mix met een staafmixer tot er een zalvige gladde textuur verkregen is.
  • Strooi 190 gram krokante vulling 1 als een dun laagje op de gebakken zanddeeg bodems.
  • Vul de zanddeeg bodems vervolgens verder af met 450 gram chocolade crémeux en laat het in de koelkast uitharden.
  • Afwerking: Decoreer met een dun chocolade plaatjeen werk het geheel af met bramen, roden bessen, bosbessen, frambozen, aardbeien en kleine blaadjes zuring (plant)

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 4 stuks.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten