Bretonse appelstronk

Ingrediënten

Werkwijze
Opbouw:
  • Snij de lange zijden van de speculaasbescuit (2) mooi recht.
  • Strijk 500 gram appelvulling (3) op de speculaasbiscuit (2). Hier vervolgens 350 gram vanilleboterroom opstrijken (4). Rol de biscuit op en span goed aan. Plaats in de koeling. Wanneer de vanillebotercrème opgesteven is, strijk de roulade egaal af met vanillebotercrème (4) en plaats op het Bretons zanddeeg (1)
  • Spuit enkele bollen vanillebotercrème (4) op de roulade en werk af met schijven cacaomeringue (5).

Werkwijze Bretons zanddeeg (1):

  • Meng alle ingrediënten met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Laat het deeg rusten in de koeling. Rol het deeg uit op 6 mm dikte en bak af in een ingevette rvs longeur vorm op 190°C gedurende ± 15 min. met open overschuif. Haal uit de oven en verwijder de volrmen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen en bewaar op een droge plaats. Strijk de bodems in met gesmolten cacaoboter alvorens het laagje vanilleboterroom (4) aan te brengen.

Werkwijze Speculaasbiscuit (2):

  • Meng alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, met de draadgarde gedurende 7 min. op hoge snelheid. Voeg op het einde de boter straalsgewijs toe en meng kort tot alle boter er onder gemengd is. Let op dat de boter niet te warm is. Verdeel en strijk het beslag uit op 4 bakplanten van 40x60 cm, 520 gram per plaat, voorzien van bakpapier. Bak gedurende 5 à 6 min. op 220°C met gesloten ovenschuif. Stapel de biscuits na het bakken op elkaar.

Werkwijze Appelvulling (3):

  • Hak de pecannoten in kleine stukken. Meng alle ingrediënten samen en bewaar in de koeling.

Werkwijze Vanilleboterroom (4):

  • Breng de boter op kamertemperatuur en klop deze luchtig, voeg de Puratos Cremyvit Classic toe en vervolgens de poedersuiker en meng deze tot een luchtige homogene crème.

Werkwijze Cacaomeringue (5):

  • Klop het eiwit met de garde luchtig op. Voeg de suiker toe aan het eiwit en laat deze mengen op lage snelheid gedurende 2 min. Klop de meringue vervolgens stevig op. Zeef de bloemsuiker samen met cacaoboter en spatel onder meringue. Spuit spiraalsgewijs schijven van verschillende groottes en bestrooi met cacaoboter. Laat drogen in de oven op 80°C gedurende 2 uur.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten