Citroen Merinque Gangmakers

Ingrediënten

Werkwijze
  • Meng de patentbloem, amandelpoeder, poedersuiker, cakemargarine en zout tot een zanderige structuur.
  • Voeg het ei-mengesel er aan toe en meng het tot een glad deeg. Plaats het daarna in de koeling.
  • Rol het deeg uit op 3 mm dikte en fonceer de gangmaker vormen.
  • Vul de vorm met de Deli Citron.
  • Bakken in de inschietoven: oventemperatuur 195°C gedurende ca. 20 minuten.
  • Bakken in de rotatieoven: oventemperatuur 170°C gedurende ca. 20 minuten.
  • Meng de ovablanca met koud water en klop met de draadgarde gedurende 3 minuten op lage en 4 minuten op hoge snelheid op tot een spinnend stevig schuim.
  • Spuit doppen op de bovenzijde van de gebakjes.
  • Trek hier met een glaceermes punten in en brand het licht af met een brander.
  • Decoreer eventueel naar keuze met rood fruit.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: