Vegan Caketaart Chocolade

Ingrediënten

Gram
Zetdeeg:
Tegral Satin Cream Cake Plant-Based 1.000
Aristo Cake 300
Tarwebloem (patent) 100
Water 105
Citroenrasp 50
Beslag:
Tegral Satin Cream Cake Plant-Based 1.000
Tarwebloem (patent) 100
Gemengd bakpoeder 5
Kaneel 3
Zonnebloemolie 220
Water 400
Vulling:
Abrikozenvulling 750
Appelblokjes 15x15 mm (vers) 2.500
Afwerking:
Harmony Ready Briant 500
Süsser Schnee decoreersuiker 75
Pistachenootjes (gebrand) 50
Abrikozenstukjes 8x8 mm 100

Werkwijze:
  • Meng de grondstoffen voor het deeg kort tot een homogeen samenhangend deeg.
  • Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 2 min. op lage en 3 min. op gemiddelde snelheid. 
  • Rol het deeg uit op 4 mm dikte (155 gram) en fonceer de bakvorm ø 18cm met het deeg.
  • Breng een laag van 75 gram abrikozenvulling aan op de bodem.
  • Breng een laag cakebeslag á 200 gram aan op de abrikozenvulling.
  • Hier bovenop 250 gram appelblokjes.
  • Bakken gedurende ca. 45 min.
  • Rotatieoven 155°C
  • Deckoven 190°C
  • Na het afkoelen afgeleren met de Harmony Ready Briant.
  • De buitenrand bestrooien met Süßer Schnee.
  • Het middenvak decoratief bestrooien met abrikozenstukjes en pistachenootjes.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Plantaardig