Vegan Cake Tulp Appel

Ingrediënten

Gram
Zetdeeg
Tegral Satin Cream Cake Plant-Based 1.000
Patentbloem 100
Aristo Cake 300
Water 75
Citroenrasp 50
Beslag
Tegral Satin Cream Cake Plant-Based 500
Patentbloem 50
Gemengd bakpoeder 2,5
Zonnebloemolie 110
Water 200
Kaneel 2,5
Vulling
Grove stukken appels 1.200
Afwerking
Harmony Ready Briant 450
Abrikozenstukjes 150
Pistachenootjes 60

Werkwijze:
  • Meng de grondstoffen voor het deeg kort tot een homogeen samenhangend deeg.
  • Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 3 min. op middelmatige snelheid.
  • Rol het deeg uit op 3,5 mm dikte, snijd plakken à 12x12 cm à 50 gram en vorm deze in de vorm met houder.
  • Spuit een dopje van 10 gram abrikozenjam op de bodem.
  • Breng vervolgens een laagje van 30 gram beslag aan.
  • Druk 40 gram grove stukken appel op het beslag.
  • Bakken gedurende ca. 35 min.
  • Rotatieoven 150°C. 
  • Dekoven 190°C. 
  • Decoratief bestrooien met abrikozenstukjes.
  • Na afkoelen afgelerenmet de Harmony Ready Briant.
  • Afwerken met enkele pistachenootjes.