Easy Fitkorn

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 7.000
Volkorenmeel 500
2.500
Gist 230
Water 5.400

Werkwijze:
  • Kneding: Goed zijn vocht laten opnemen in de eerste versnelling. Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Afwegen: 870 gram.
  • Bol/puntrijs: 40-45 minuten.
  • Opmaken
  • Decoreren: Met roggebloem en insnijden.
  • Narijs: 80 minuten.
  • Bakken: Met iets stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C.
  • Baktijd: 35-40 minuten.

Opmerkingen: Het is ook mogelijk om met dit recept krokante broodjes of stokbroden te maken. 2% krokantbroodpoeder toevoegen en het gist percentage verhogen naar 4%.

Voor zachte Donker meergranenbroodjes voegt men 6% kleinbroodpoeder toe, en het gist percentage verhogen naar 6%.

Het is ook mogelijk om het geheel of een gedeelte van de bloem te vervangen door volkorenmeel.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: