Softgrain Spelt stokbrood

Ingrediënten

Spelt bloem 10.000
O-tentic Durum 400
Quickstep CL 100
Zout 150
Water 6.500
Vulling:
Softgrain Spelt 2.500

Werkwijze
  • Kneding: Langer in de eerste versnelling mengen om goed zijn vocht op te laten nemen.
    Daarna soepel afkneden en de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur. 28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten, daarna een lichte doorslag geven.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 375 gram licht oppunten.
  • Puntrijs: 25 minuten.
  • Opmaken: Licht opmaken om zoveel mogelijk lucht in het deegstuk te laten. Bij machinaal opmaken de walzen veel ruimer zetten.
  • Narijs: 60 minuten.
  • Snijden: Voor het bakken bestrooien met bloem en insnijden.
  • Bakken: Met iets stoom, het liefst op de ovenvloer.
  • Baktemperatuur: Vloer: 250°C de temperatuur geleidelijk verlagen naar 230°C. Roterend: 230°C direct terug naar 200°C.
  • Baktijd: 23 minuten.
  • Schuif: De laatste 5 minuten de schuif open zetten.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten