Venus Gluten

Ingrediënten

Gram
Volkorenmeel 5.000
Gebroken Tarwe 5.000
Gist 300
Zout 150
Venus Gluten 600
Venus Bruin 200
Water 7.000

Werkwijze:
  • Voorbereiden: Gebroken tarwe. 12 uur van te voren weken. Dit water van de totale hoeveelheid water inhouden.
  • Kneding: Goed zijn vocht laten opnemen in de eerste versnelling. Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 26°C.
  • Afwegen: 940 gram.
  • Bol/puntrijs: 40 minuten.
  • Opmaken: Eventueel decoreren.
  • Narijs: 70 minuten.
  • Bakken: Met iets stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C.
  • Baktijd: 45 minuten.
  • Opmerkingen: Voor elke 10% granen/zaden 1% Venus Grof Volkoren toevoegen, (dus bv. bij 70% gebroken tarwe 7% Venus Grof Volkoren toevoegen).

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: