Volop Frans

Ingrediënten

Gram
Recept Volop Frans
Volkorenmeel 3.000
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Gist 400
Water 6.700
Vulling
Gebakken uitjes 2.000
Gebakken spekblokjes 3.000
Kaas blokjes 1.500
Decoratie
Sesamzaad (ongepeld) 1.000
Geraspte belegen kaas 1.000

Werkwijze:
  • Kneding: Zet de Puravita Havermout Plus 20 min. in de week. Kneed een soepel deeg, lang in de eerste versnelling. Pas op met overkneden.
  • Vulling: Doordraaien (de vulling niet in de week zetten).
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Uitrollen: Dikte 1,8 - 2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei en decoreren met geraspte belegen kaas en sesamzaad.
  • Plaatbezetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten en terug naar 235°C.
  • Baktijd: 13 minuten.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.

Opmerkingen: Na het bakken afkoelen en zo snel mogelijk inpakken.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: