Volop Grieks

Ingrediënten

Gram
Recept Volop Grieks
Volkorenmeel 3.000
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Gist 400
Water ca. 6.400
Vulling
Zwarte Olijven 2.000
Groene olijven 2.000
Feta kaas 1.500
Decoratie
Honing (Cuba) 500

Werkwijze:
  • Kneding: Zet de Puravita Havermout Plus 20 min. in de week. Kneed een soepel deeg, lang in de eerste versnelling. Pas op met overkneden.
  • Vulling: Doordraaien (de vulling niet in de week zetten).
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Uitrollen: Dikte 1,8 - 2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei.
  • Plaatzetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten en terug naar 235°C.
  • Baktijd: 13 minuten.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.

Opmerkingen: Na het bakken strijken met warme honing, afkoelen en zo snel mogelijk inpakken.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: