Volop Italiaans

Ingrediënten

Gram
Recept Volop Italiaans
Volkorenmeel 3.000
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Italiaanse Tuinkruiden 150
Gist (blok) 400
Water 7.000
Vulling
Tomaten stukjes (gedr.) 2.000
Kappertjes 1.500
Decoratie
Geraspte belegen kaas 1.000

Werkwijze:
  • Kneding: Zet de Puravita Havermout Plus 20 min. in de week. Kneed een soepel deeg, lang in de eerste versnelling. Pas op met overkneden.
  • Vulling: Doordraaien (de vulling niet in de week zetten).
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Uitrollen: Dikte 1,8-2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei en decoreren met geraspte belegen kaas.
  • Plaatbezetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten en tuerg naar 235°C.
  • Baktijd: 13 minuten.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.

Opmerkingen. Na het bakken afkoelen en zo snel mogelijk inpakken. 

 


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: