Noten/Rozijnen Havermoutbrood

Ingrediënten

Gram
Volkorenmeel 1.000
Tarwebloem 2.00
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Subliem Boterstol 2.500
Zout 70
Gist 700
Water 6.800
Vulling:
Gebruineerde notenmix 6.000
Rozijnen (gewassen) 6.000

Werkwijze:
  • Weken: De Puravita Havermout Plus 20 minuten in de week zetten met al het water.
  • Kneding: Rest van de grondstoffen toevoegen en goed afkneden.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Vulling: Doordraaien.
  • Afwegen: 500 gram.
  • Bewerking:: Opbollen.
  • Bolrijs: 25 minuten.
  • Opmaken: Als een kort vloerbrood model.
  • Decoreren: Havervlokken/Sesamzaad.
  • Narijs: 60 minuten.
  • Bewerking: Voor het bakken 1x insnijden over de gehele lengte.
  • Bakken: Met iets stoom.
  • Baktemperatuur: 220°C inschieten en terug naar 180°C
  • Baktijd: 35-40 minuten.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Plantaardig
  • Lactosevrij
  • Vezelrijk
  • Clean Label

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten