Appel/Rozijnen Reep (Puravita sprouted Grains)

Ingrediënten

Gram
Receptuur:
Volkorenmeel 5.000
Puravita Sprouted Grains 5.000
Rijck & Eerlijck Klein 1.800
Kaneel 100
Gist (blok) 400
Water 5.600
Vulling
Rozijnen (gewassen) 11.000
Appelblokjes 8x8mm 2.000

Werkwijze:
  • Kneding: Soepel deeg kneden, lang in de 1e versnelling.
  • Vulling: Doordraaien.
  • Toeren: Het deeg 2x een halve franse toer geven.
  • Bulkrijs: 15 minuten in plastic afgedekt.
  • Toeren: Het deeg 1x een halve franse toer geven.
  • Uitrollen: Dikte 1,8 - 2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei.
  • Plaatbezetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 35 minuten.
  • Baktemperatuur: 235°C inschieten en terug naar 225°C.
  • Baktijd: 13-15 minuten.
  • Stoom: Voldoende stomen.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.
  • Inpakken: Zodra het bijna afgekoeld is inpakken in plastic zakjes.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten